tisdag 8 december 2015

Spaghetti alle vongole

4 portioner

olivolja
3 vitlöksklyftor, krossade
1 hackad gul lök
2 nypor torkade chiliflingor eller en liten färsk
1,5 dl torrt vitt vin
1 burk krossade tomater
3 msk finhackad slätbladig persilja
1 kg vongolemusslor
300 g stora räkor med skal
salt och peppar
400 g pasta
½ tsk rivet citronskal
citronklyftor till servering

Tina räkorna, gärna på papper, och strö även över lite havssalt så blir de jättegoda!

Fräs lök och vitlök tillsammans med chiliflingor, utan att de får färg, slå över vitt vin och sedan de krossade tomaterna och persiljan (lämna lite persilja för dekoration).
Låt koka ca 10 minuter, sätt i musslorna och plocka ut efterhand som de öppnar sig. OBS! De som inte öppnar sig skall kastas bort.

Sätt pastan att koka och under tiden plockar du ut musslorna från ca hälften av skalen samt skalar räkorna och därefter sätter dem med i tomatsåsen, rör även ner pastan i tomatsåsen, blanda väl och låt det sedan bli varmt men inte koka så skaldjuren blir sega.


Placera på tallrik och dekorera med resten av musslorna (med skal) och hackad persilja.

Väldigt enkelt men ändå riktigt gott och festligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar