20 minuter + 2 timmar i kyl
ca 12 bitar
200 gr digestivekex, gärna osötade
75 gr smör
Fyllning:
3 gelatinblad
300 g philadelphiaost
3 dl creme fraiche
½ tub wasabipasta (á 45 g)
3/4 tsk salt
Garnering:
200 g löjrom
Krossa kexen, smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryk ut blandningen i ett jämnt lager i en form med löstagbar kant. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av wasabismeten i en kastrull tillsammans med gelantinbladen. Rör ner blandningen i resten av smeten.
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Ställ i kylen ca 2 timmar tills cheesecaken stelnat.
Bred på löjrom vid servering.
Enkelt och jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar