fredag 31 juli 2015

Godaste kycklingsallad

INGREDIENSER



  • 4 skiva(or)lufttorkad skinka
  • 4 stägg
  • 1 knippa(or)färsk grön sparris
  • 2 stmorötter, strimlade
  • 100 gsockerärtor
  • 1 ask(ar)cocktailtomater
  • 1 stavokado, i bitar
  • 200 gblandad sallad
  • 100 gvalfri ost tex fetaost eller brie 
  •  
  • Enkel honungs- & senapsdressing:
  • 1 tskhonung  
    1-2 tskfransk senap  
    1 stcitron, rivet skal och pressad  
    1 stvitlöksklyfta, pressad  
    1 dlmatolja 

    Krispiga krutonger:
    1 bit bröd som blivit lite torrt, olja flingsalt och peppar   

    Salladen
    Gör kyckling och krutonger, eller köp färdigt. Sätt ugnen på 200 grader, lägg skinkan på bakpappersklädd plåt och rosta den i 15 minuter. Gör dressing under tiden.   Koka äggen så att de har mjuk kärna, det tar ca 4 minuter. Spola i kallt vatten. Strimla eller hyvla morötterna. Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.   Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar. Varva samtidigt grönsaker på ett fat.   Värm kyckling och ev spad, dra isär köttet i mindre bitar. Lägg ovanpå salladen. Häll spadet ovanpå. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan om. Smula skinka över och toppa med krutonger, ostbitar och halverade ägg.

    Enkel honungs- o senpasdressing    
    Lägg samtliga ingredienser i en glasburk, skruva på locket och skaka.  

    Krispiga krutonger  
    Sätt ugnen på 200 grader. 
    Nyp tusssar av brödinkråm, lägg i långpanna. Ringla olja ovanpå, salta och peppra.
    Rosta gyllene ca 10 minuter, mitt i ugnen.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar