Dumplingdeg till 48 st
- 5 dl vetemjöl
- 2 - 2 1/2 dl vatten
- Blanda mjöl och vatten. Knåda i ca 5 minuter, tills degen fått en smidig konsistens och inte längre kladdar. Täck med en fuktad handduk och låt vila ca 30 minuter.
- Knåda degen på nytt i 1 minut. Skär den i 4 lika stora bitar. Rulla dem till längder. Skär varje längd i 12 bitar (för 48 st).
- 100 g gräslök (100 g motsvarar ca 4 dl finstrimlad)
- 300 g salladslök
- 1 msk salt
- 250 g fläskfärs
- 1 msk färskriven ingefära
- 1/2 dl torr sherry
- 1 ägg
- 1 msk matolja
Dippa i
- japansk soja
- sambal oelek
- Finstrimla gräslök och salladslök. Lägg i en bunke och blanda med salt. Låt stå 20–30 minuter, för att dra ut vätskan ur löken.
- Pressa ut vätskan ordentligt genom en sil. Blanda löken med fläskfärs, ingefära, sherry, ägg och matolja.
- Koka upp vatten i en stor kastrull.
- Lägg ca 1 msk färsblandning (för 4 port) i mitten av en rundel. Vik rundeln på mitten. Knip ihop upptill först. Kläm sedan till i varje sida med hela tummen och pekfingret.
- Lägg dumplingarna i omgångar i det kokande vattnet. Låt koka 3–4 minuter.
- Ta upp med hålslev och låt rinna av. Njut dem nykokta och dippa i soja utblandad med lite sambal oelek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar