tisdag 21 juli 2015

Kyckling harissa

Fyra portioner
  • 8 kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 knippe morötter
Harissa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 4 port ris eller annat gryn
Yoghurt
  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • peppar
  • 65 g babyspenat

Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryn kycklinglåren i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Skala eller skrubba morötterna och lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
  4. Harissa: Skala och pressa vitlöken och blanda den med spiskummin, sambal oelek, paprikapulver, tomatpuré och olivolja. Pensla kryddblandningen på kycklingen och stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Yoghurt: Skölj och riv skalet av citronen och hacka persiljan. Strö skalet och persiljan på yoghurten och krydda med svartpeppar.
  7. Servera kycklingen med morötter, spenat, ris och yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar