Kyckling harissa
Fyra portioner
-
8 kycklinglår
- 1
msk olivolja
-
1/2
knippe morötter
Harissa
-
1
vitlöksklyfta
-
1/2
tsk spiskummin
-
1/2
tsk sambal oelek
-
1
tsk paprikapulver
-
1
msk tomatpuré
-
1
msk olivolja
-
4
port ris eller annat gryn
Yoghurt
-
1
citron
-
1/2
kruka persilja
-
2
dl matyoghurt (10 %)
-
peppar
-
65
g babyspenat
- Sätt ugnen på 200°C.
- Bryn kycklinglåren i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
- Skala eller skrubba morötterna och lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
- Harissa: Skala och pressa vitlöken och blanda den
med spiskummin, sambal oelek, paprikapulver, tomatpuré och olivolja.
Pensla kryddblandningen på kycklingen och stek mitt i ugnen ca 30
minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Yoghurt: Skölj och riv skalet av citronen och hacka persiljan. Strö skalet och persiljan på yoghurten och krydda med svartpeppar.
- Servera kycklingen med morötter, spenat, ris och yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar