500 g oskalade räkor
300 gram laxtärningar
6,0 dl kokosmjölk
2,0 dl vatten
1 st lime (rivet skal)
2 msk fisksås
1,5 msk grön currypasta
2 gula paprikor
0,5 purjolök
0,5 dl olivolja
Salt o peppar
Tillagning
Skala räkorna och lägg skalet i en kastrull och de färdigskalade räkorna i en skål.
Häll kokosmjölk, vatten, rivet limeskal, fisksås och currypasta i kastrullen med räkskal och låt det koka upp. Sila av soppan i en finmaskig sil, ner i en stor skål.
Ansa och strimla paprika och skiva purjon.
Fräs det i olivolja några minuter på medelhög värme i kastrullen.
Tillsätt soppan och sänk värmen.
Låt soppan bli varm. Smaka av med salt, peppar och ev. med extra fisksås.
Lägg i laxen och låt småkoka en liten stund, sedan räkorna strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar