fredag 30 oktober 2015

Soppa på ugnsrostade grönsaker (ca 8 personer)

1 kg rotsaker, gärna i samma färgskala, t ex gula betor, morötter, kålrot och palsternacka
2 gula lökar i klyftor
2 hackade chilin (utan frön)

50-100 gr smör

1 liter buljong
1,5 dl creme fraiche
honung
salt och peppar

Garnityr:
riven parmesan
olivolja
basilikablad
rökt flingsalt

Skala rotsakerna och tärna dem alla i lika stora bitar, klyfta löken och hacka chilin. Sätt allting på plåt, salta och peppra ordentligt och hyvla sedan smör över rotsakerna.
Rosta dem i ugn på 200 grader, tills de får lite färg och är mjuka.

Sätt rotfrukterna i en kastrull tillsammans med buljongen och låt koka samman ca 5 minuter. Kör sedan soppan med mixer och rör ner honung och creme fraiche, du kan även fylla på med buljong om den känns för tjock.

Garnera portionerna med riven parmesan, olivolja, basilikablad och rökt flingsalt. Servera med nygräddat bröd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar